Saturday, October 07, 2006

Sitenize kimler link vermiş

Google, Yahoo ve diğer önde gelen arama motorlarında sitenizin veya blogunuzun kaç kere listelendiğini öğrenmek için, aşağıdaki adrese giderek oradaki kutucuğa adresinizi yazın:

http://www.searchbliss.com/seo-tools/saturation.asp

Search Saturation Check adı verilen bu minik araç, size Google, Yahoo, AltaVista, MSN, All The Web gibi önde gelen arama motorları tarafından kaçar sayfanızın listelenmekte olduğunu gösteriyor. Sitede ayrıca, arama motoru optimizasyonu ile ilgilenen web yayıncılarının yararlanabileceği bir iki araç daha var.
Bu arada, daha önceki yazılardan birinde sitenize dışarıdan verilen linkleri görmek için "Google arama kutucuğuna "link:http://www.alanadınız.com" yazıp bakabilirsiniz" demiştim. Ama geçenlerde, Google'ın hesaplamalarında meydana gelen bazı değişiklikler yüzünden bazı linkleri artık saymadığını okudum bir yerlerde. Aynı aramayı bu sefer "link:www.alanadınız.com" olarak Yahoo'da yaparsak daha kesin sonuçlar alabiliyormuşuz. Denedim, gerçekten de bana doğru gibi geldi. Yani, sizin sitenize kimlerin link verdiğini öğrenmek istiyorsanız, Yahoo arama kutucuğuna başvuruyorsunuz.

No comments: