Saturday, October 07, 2006

Adsense reklam programı kazanç artırma yöntemleri

Bir çok yöntemi deneyip, araştırdıktan sonra internetten para kazanmanın en kolay ve güvenli yolu olduğunu gönül rahatlığıyla savunabileceğim Google Adsense reklamlarından elde ettiğiniz geliri arttırmanın en garantili yolları:

1. Adsense reklamlarınızı sergilemek için "geniş dikdörtgen"i tercih edin. Uygulamalar, en çok tıklanan reklam şeklinin bu olduğunu gösteriyor.

2. İlanınızın metninin siyah olmasına dikkat edin. URL de sayfaya göre ya siyah ya da mavi olmalıdır. Mavi daha avantajlıdır. İnternette bağlantılar için kullanılan renk genelde mavi olduğundan ziyaretçiler, bu renk URL'lere tıklamaya alışıktır.

3. Bir diğer işe yarar format da yatay banner kullanacaksanız, bunu bir resmin altına yerleştirmektir. (Örn., sayfanın üstünde olduğu gibi.) Resim yatay ilana dikkat çekip insanların tıklamasını sağlayacaktır.

4. İlana gelen trafiğin ne söylediğinizle ilgilendiğinden emin olun. İlan onlara aradıkları şeyle ilişkili gelmezse tıklamazlar. İlanlara tıklama oranı çok düşük olacağından sayfanıza akın akın ziyaretçi çekmenizin bir anlamı kalmayacaktır.

5. Yaptıklarınızı sürekli kontrol ederek tıklama oranlarınızı arttırmak için sık sık değişiklikler yapın.

6. İlerlemekten vazgeçmeyin. Yani, sürekli olarak yeni siteler kurup, olanları da geliştirmeye bakın. Eğer bunu yapmazsanız, Adsense geliriniz artacağına azalacaktır.

7. Sayfanızdan ciddi bir gelir elde etmek istiyorsanız, sayfanızı doğru anahtar kelimelerin üzerine kurduğunuzdan ve sayfalarınızı bu kelimelere göre arama motorlarına uyumlu hale getirdiğinizden emin olun. Adsense reklamlarından mümkün olan en çok parayı kazanabilmenin yolu reklamverenlerin bir tıklama karşılığında en çok parayı verdiği anahtar kelimeleri bulmaktan geçiyor.

No comments: